Акценти
Начало / Общество / Плевенчани почетоха рождението на Апостола

Плевенчани почетоха рождението на Апостола

Днес пред паметника на Васил Левски в Плевен се състоя церемония по повод 178 години от рождението му. Хората, дошли да засвидетелстват преклонението си пред този велик син на България се поздравяваха с „Честит празник”. Защото рождението на този титан на българската история трябва да се почита като истински празник, обясняваха те.

Цветя пред паметника на Левски положи кметът на Плевен проф. Димитър Стойков и зам.-областният управител арх. Бойко Балтаков. Положен беше венци от името на председателя на 43-то Народно събрание Цецка Цачева. Глави пред паметника сведоха представители на Общинския съвет в Плевен, на организации и институции.

IMG_1715паметник официални лица

„Днес трябва да си  припомним думите на един голям български историк, че ако Левски говореше на един от европейските езици, то той щеше да бъде един от най-великите мъже на 19-то столетие”, сподели директорът на Военноисторическите музеи в Плевен доц. Милко Аспарухов, минути след като сведе глава в мълчалив поклон пред Апостола. „Левски изпревари в начина си на мислене своите съвременници със столетия. Днес той е актуален и ще бъде актуален и в бъдеще. Той ни е нужен, ние без него не можем”, допълни още доц. Аспарухов.

IMG_1724паметник левски

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...