Акценти
Начало / Общество / Плевенчани активно се включват в Операция „Плюшено мече”

Плевенчани активно се включват в Операция „Плюшено мече”

За девета поредна година се провежда Коледната кампания за даряване на подаръци на деца в неравностойно положение в България, организирана от неправителствената организация  Операция „Плюшено мече”. Тази година тя започна в началото на месец ноември и плевенчани вече активно се включват в нея, научаваме от Фейсбук страницата на Операция „Плюшено мече” plushenomeche.org. Там са качени списъците с общи нужди на домовете, от които можете да видите какво да дарите, за да могат децата и младежите да имат по-спокойна година.

В ЦНСТ Приятели, ДМСГД Плевен, ЦНСТ, ул. Люляк, ЦНСТ №1, гр. Пордим, Защитено жилище – Червен бряг, ЦНСТ – Червен бряг настанените имат нужда от проходилки, шезлонги, играчки, книжки, почистващи препарати, спални комплекти и др.

Всеки, който желае да зарадва дечицата в тези домове, може да посети страница – plushenomeche.org; да избере името на сдружението; да отиде на „Общи нужди“ и да маркира бройката на подаръка, който иска да дари.

Досега Операция „Плюшено мече” е посетила приблизително 10 000 български деца и младежи без родители, деца в риск и деца с увреждания. През миналата година с доброволци от цяла България са сформирани екипи във всички 28 региона в страната, с помощта на които са намерени и посетени деца, нуждаещо се от любов и подкрепа. Благодарение на 18 500 дарители и екип от 130 човека в цялата страна са посетени 7 000 деца от 330 институции

 В началото на месец декември ще бъдат публикувани данните за раздаване на събраните в пунктовете подаръци и кога ще бъдат раздавани на децата.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...