Акценти
Начало / Спорт / Плевенчанин взе среброто в турнира за хора с увреждания

Плевенчанин взе среброто в турнира за хора с увреждания

Тодор Мангъров от Плевен извоюва сребърен медал в категорията над 80 кг в третия кръг на интеграционния турнир по канадска борба за хора с увреждания, който се проведе днес в Плевен. 75 състезатели от цяла България се включиха в състезанието „Воля за победа 2012 г.”. Плевен беше представен от 15 състезатели, 4 от които жени.

Състезанието в Плевен беше открито от зам.-кметът Антон Босилков, който пожела на участниците успех в надпреварата. От организаторите на турнира той получи почетен плакет.

В тежката категория при мъжете Тодор Мангъров взе среброто, след като на финала  изгуби от най-титулувания състезател Марин Пейчев („Локомо­тив-96” Горна Оряховица). Трети остана Борис Петров от Кърджали. В леката категория при мъжете Александър Миховски от София, спечели златния медал, като надделя над Йордан Йорданов от „Успех” гр. Дряново и трети остана Кирил Дамянов от Пловдив.

В леката категория при дамите пловдивчани окупираха първите две места. Ася Бурова спечели златния медал, със среброто остана Емка Цанова и третото място е за Недялка Камбурова („Родопи” Кърджали). Най-голямата изненада се получи в тежката категория при жените, където Маргарита Иванова („Успех” Дряново) успя да надвие бронзовата медалистка от Европейското първенство в Полша – Емилия Стоянова („Родопи” Кърджали). Трета остана Снежанка Кирчева („Марица” Пловдив).

Следващият, IV финален кръг на интеграционния турнир „Воля за победа 2012“, ще се проведе на 24 август от 12 ч в бензиностанция OMV в Стара Загора.

Интеграционният турнир за хора с увреждания се провежда за пета поредна година с помощта на Българската федерация по канадска борба.

На снимката: Тодор Мангъров /вляво/ и златният медалист Марин Пейчев

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...