Акценти
Начало / Общество / Плевенски ученици ще правят шокиращ филм за катастрофите със загинали младежи

Плевенски ученици ще правят шокиращ филм за катастрофите със загинали младежи

SAM_7833-Василева

Ученици от Плевен ще правят филм за рисковото поведение на младежите, водещо до катастрофи и смърт, съобщи Петя Василева, общински съветник от ГЕРБ и член постоянната комисия по образование. Филмът ще е и за това как тези трагедии биха могли да бъдат избегнати. Инициативата е на нея и колегите й Даниела Гонкова и Диана Данова. Целта е филмът да бъде шокиращ, за да предизвика реакция, допълни Василева.

Идеята е провокирана от последната катастрофа в Кайлъка, при която нелепо загина момиче, ученичка на Петя Василева. Инициаторите са се обърнали за съдействие при направата на филма към Младежки форум и Български младежки червен кръст. Вече е сформиран екипът, който ще го изработва. Имало е среща с представител на КАТ за предоставяне на статистическа информация по проблема. Ще бъдат заснети лобните места на младежите от  Плевенско, загинали при катастрофи, техните гробове. Ще се разговаря с психолози, както и с родители на загиналите деца, ако се съгласят, разбира се.

Филмът ще се излъчва по медиите, ще бъде качен в интернет, ще се показва по училищата. Много по-въздействащо е, когато деца за създали подобен продукт за връстниците си, смята Петя Василева.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...