Акценти
Начало / Общество / Плевенски военни организират пункт за топла храна в Мизия

Плевенски военни организират пункт за топла храна в Мизия

наводнение придошла рекаВоеннослужещи от военно формирование 42800 – гр. Плевен продължават и днес, 5 август, участието си в спасителните дейности в град Мизия. Допълнителна модулна група от военно формирование 42 800 – Плевен, в състав от 22 военнослужещи, включително готвачи, организират пункт за топла храна. Групата е снабдена с необходимата техника. Ще бъдат разположени две полеви кухни и ще бъдат оборудвани три палатки с 16 маси и походни столове за обслужване на пострадалите жители на града. Военнослужещите ще осигурят още агрегат и водоноска. Дейността на пункта за хранене ще се координира с представителите на Българския червен кръст и Агенцията по безопасност на храните, съобщават от Министерството на отбраната.

През изминалото денонощие продължиха дейностите в помощ на пострадалите от наводнението в града. Общо 16 военнослужещи с автомобилна техника са изпълнявали задачи по претърсване, издирване и евакуация на пострадали и бедстващи хора в наводнените квартали. С помощта на 4 лодки и високопроходима техника пострадалите са транспортирани до безопасни места. В квартала, в който равнището на водата е най-високо, 45 души са транспортирани до домовете им, за да си вземат медикаменти от първа необходимост и личните документи.

Военнослужещите са претърсили два квартала в града и съвместно с органите за пожарна безопасност и защита на населението са оказали помощ на пострадали граждани. Дейностите в помощ на пострадалите в Мизия продължават и днес.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...