Акценти
Начало / Общество / Плевенският окръжен съд потвърди мярката „задържане под стража” на Алексей Зелов

Плевенският окръжен съд потвърди мярката „задържане под стража” на Алексей Зелов

Алексей ЗеловС Определение от  днес, 26 август 2014 г., състав на Плевенски окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража”, взета спрямо обвиняемия Алексей Зелов, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

Така исканото изменение на мярката за неотклонение в по-лека, беше отхвърлено.

Плевенският Окръжен съд прие, че не са налице обстоятелства, които да са от такова естество, че да налагат изменение на мярката за неотклонение, взета спрямо обвиняемия Алексей Зелов в по-лека, тъй като и към момента съществуват основанията за неговото задържане, а именно – обосновано предположение за това, че той е извършил престъплението, предмет на обвинението, и реалната опасност да се укрие, предвид тежките санкционни последици за престъплението, в извършването на което е обвинен.

Алексей Зелов е обвинен, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение (зам.-кмет на Плевен с ресор “Финанси”), в края на април т. г., е поискал и приел подкуп, за да изпълни свое служебно задължение за по-бързо изплащане на дължима от Общината сума за извършени услуги, което се наказва с „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години, с глоба до 20 000 лв..

Определението на Окръжен съд – Плевен може да се обжалва и протестира в тридневен срок от днес пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...