Начало / Култура / Плевенската цигуларка Яна Зеленогорска участва в проекта „Музикалните паркове на София“

Плевенската цигуларка Яна Зеленогорска участва в проекта „Музикалните паркове на София“

 Яна Зеленогорска - Квартетът

Плевенската цигуларка Яна Зеленогорска участва в проекта „Музикалните паркове на София“ като част от струнния „КвартетЪТ“. Проектът представя класическата музика в парковете и градините на София. Другите млади и талантливи музикантки, които участват в концертите на открито, са Венета Гудева – цигулка, Михаела Павлова – виола, и Йоанна – Мария Колева – виолончело.

Изявите ще продължат до 2 октомври. Момичетата вече свириха в парк „Гео Милев“, Борисовата градина, квартал „Дружба“, парк „Банкя“, парк „Св. Троица“ и др. Вчера имаха концерт на лятната сцена в Борисовата градина.

Яна зеленогорска

„КвартеЪТ“ има разнообразен репертоар, който включва класически произведения на композиторите Моцарт, Вивалди, Чайковски, Брамс, Бетовен, филмова музика и др.

Следващата изява на изпълнителките е на 14 септември в парк „Заимов“ – от 16 до 17:30 часа. Следват два концерта на 20 септември – в парк „Горна баня“ от 16 до 17:30 часа и в парк „Банкя“ от 18:30 до 20 часа. Изявите на 26 септември също са две – в парк „Дружба“ от 16 до 17:30 часа и в парк „Гео Милев“ от 19:30 до 21 часа. На 2 октомври са последните концерти на момичетата – единият ще е в градината „Свети Седмочисленици“ от 16 до 17:30 часа, а другият – пред Народния театър „Иван Вазов“ от 18:30 до 20 часа.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...