Акценти
Начало / Култура / Плевенската галерия гостува с творби на Бешков в Парламента

Плевенската галерия гостува с творби на Бешков в Парламента

На 11 юли в Народното събрание ще бъде открита изложбата „Да нарисуваш, в което вярваш”, посветена на 111 години от рождението на големия български художник Илия Бешков. Изложбата включва 40 творби от най-известните цикли на художника, повечето от тях са включени в постоянната експозиция, открита съвсем наскоро в художествена галерия „Илия Бешков” в Плевен.

Изложбата ще бъде открита от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, научихме от директора на галерията Мирослав Минчев. На откриването са поканени да присъстват министри, председателя на Съюза на българските художници.

Творбите ще останат в парламента до края на месец юли, когато депутатите излизат в лятна ваканция.

Това е трето гостуване на галерия „Бешков” в Народното събрание. Първата изложба, която галерията показа пред депутатите беше представителна на плевенските художници и беше посветена на Десети декември. За второто си гостуване галерията беше подбрала най-доброто от постоянната си експозиция.

С изложбата на творби на Илия Бешков имаме възможност още веднъж да представим нашата галерия, големия български творец и Плевен, разбира се, подчерта Мирослав Минчев.

Картините ще бъдат подредени в парламента още в понеделник, а официалното откриване на изложбата е от 11 часа в сряда, 11 юли.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...