Акценти
Начало / Крими / Пияни и без книжки смело кръстосват Плевенско

Пияни и без книжки смело кръстосват Плевенско

пиян шофьор

Пияни и без книжки смело кръстосват Плевенско, става ясно от бюлетина на полицията в Плевен. На 10 април около 12:15 часа на разклон на село Ставерци и село Староселци автопатрул спира за проверка лек автомобил „Мерцедес-190 Е“, управляван от 43-годишен от Кнежа. Установено е, че мъжът е зад волана, без да притежава свидетелство за управление в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление от 2013 година. За престъплението е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура Плевен и е образовано бързо производство.

Същия ден при провеждане на специализирана операция по линия „противодейстнвие на битовата престъпност“ около 12.35 часа в село Градище полицаи спират лек автомобил „Ваз”, управляван от 17-годишен от село Бутово, община Павликени. Оказва се, че водачът е неправоспособен, а регистрационните табели на автомобила отговарят на автобус „Чавдар С – 5“.  Образувано е незабавно производство и е сезирана прокуратурата..

На 4 април около 00:40 часа в село Гиген при проверка е установено, че водачът на лек автомобил „Ауди А4“ – 36-годишен от село Брест, управлява с 1.96 промила алкохолна концентрация. Съставен е акт за административно нарушение и е издаден талон за медицинско изследване. От направената химическа експертиза е доказано наличие на етилов алкохол в количество 2,00 промила на хиляда. По случая е образувано незабавно производство от 10 април. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура – Никопол.
На 3 април около 10:35 часа в град Гулянци автоконтрольори спират за проверка лек автомобил „Ланчия Дедра“. Установено е, че водачът – 41-годишен от село Милковица, управлява с 1.6 промила алкохолна концентрация. Съставен му е акт и му е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано незабавно производство от 10 април. Уведомен е прокурор при РП – Никопол. Работа продължава разследващ полицай.
На 9 април около 23 часа при провеждане на специализирана операция  в малките населени места в село Търнене е спрян за проверка лек автомобил „Опел Вектра“ с водач 20-годишен от село Бъркач.  Установено е, че табелите са издадени за лек автомобил „Форд Фиеста Куриер“ и те са обявени за издирване с телеграма от 27 март 2013 година. За престъплението е  уведомен дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо полицейско производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...