Акценти
Начало / Крими / Пияни и без книжки продължават смело да кръстосват Плевенско с автомобили

Пияни и без книжки продължават смело да кръстосват Плевенско с автомобили

Полиция

Пияни и шофьори без книжки продължават да засичат плевенски полицаи. На 21 юли в 01 РУП Плевен е започнато бързо полицейско производство срещу 34-годишен от град Девня. На 20 юли около 2.05 часа в село Опанец – на разклона за старото село, мъжът управлявал лек автомобил „Опел“ с 1.26 промила алкохолна концентрация.

В същото нарушение е засечен и 42-годишен плевенчанин. Проверката е извършена на 19 юли около 2 часа в плевенския квартал „Сторгозия“. Нарушителят е управлявал „Опел Корса“ с 1.53 промила. Констатираното е установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер“. Уведомени са прокурори от Районна прокуратура в Плевен. За престъпленията по чл. 343 „б“, ал.1 от НК продължават работа разследващи полицаи.

На 19 юли 2014 година около 22:30 часа в град Плевен, жк „Сторгозия“ при проверка на лек автомобил „Ауди“ е установено, че водачът – 31-годишен от село Буковлък, управлява МПС без свидетелство в срока на административно наказание.

В същото нарушение е засечен при проверка на 19 юли около 16 часа в село Брестовец 33-годишен от град Троян. Мъжът е управлявал без шофьорска книжка «Опел Кадет». За нарушенията са съставени актове по Закона за движение по пътищата. Образувани са бързи полицейски производства за престъпления по чл. 343 „в“, ал. 2. Уведомени са дежурни прокурори от РП Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...