Акценти
Начало / Общество / Питат плевенчани за приоритетните обекти през следващия програмен период

Питат плевенчани за приоритетните обекти през следващия програмен период

Община Плевен обяви на интернет страницата си списък на обектите общинска собственост, попадащи в интегрирания план за градско възстановяване и развитие, които са в процес на идентифициране като приоритетни. Те ще бъдат включени в проект „Създаване на проектна готовност за участие в Оперативна програма „Региони в растеж” през програмния период 2014 – 2020 год., с който общината ще кандидатства.

Списъкът с предложените обекти е разделен на основните три зони за въздействие – зона с концентрация на публични услуги, социална зона /в нея попадат комплексите „Дружба”, „Мара Денчева” – юг и „Кайлъка”/ и индустриална. Наред с ремонт на сгради, улици и детски площадки, е записано и създаване на нови обекти, предизвикалата уточнения реконструкция на Водната каскада, монтирането на видеонаблюдение и изграждането на светофарни уредби.

От общия списък с 96 обекта решилите да изразят мнение плевенчани трябва да попълнят в анкетната карта 40 като ги подредят по важност според собствената си преценка. Попълнените форми трябва да се изпратят най-късно до 14 април на посочения електронен адрес. След това предложенията ще бъдат обобщени по най-бързия начин, защото на 30 април проектът трябва да бъде предаден, уточниха за infoPleven от местната администрация.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...