Акценти
Начало / Крими / Пийнал софиянец простреля двама мъже от Гулянци

Пийнал софиянец простреля двама мъже от Гулянци

Пийнал софиянец простреля двама мъже от Гулянци, единият е с опасност за живота, информират от пресцентъра на МВР-Плевен. Сигналът за инцидента е подаден на 11 септември в 23.25 часа на тел.112. В болницата в Гулянци са настанени за лечение с огнестрелни рани 23-годишен – прострелян в областта на корема, и 46-годишен с огнестрелна рана в ръката. Пострадалите са транспортирани в Плевенската болница. На по-възрастния е оказана лекарска помощ и е освободен, без опасност за живота, а на по-младия е поставена диагноза перитонит вследствие на проникналия в коремната кухина проектил. Той е с реална опасност за живота. Извършена му е животоспасяваща операция и остава в хирургично отделение за наблюдение. Полицаи от Гулянци са организирали бързи оперативни действия и са установили, че двамата местни жители са простреляни от 55-годишен от София. Той има заявителски материал,  две криминални регистрации, съдебно дело на Районен съд – Никопол и съдебно дело на Софийски районен съд.

Инцидентът е станал след злоупотреба с алкохол. По-младият от ранените е криминално проявен и има 20 заявителски материали в районните управления на полицията в Гулянци, Плевен и Горна Оряховица. 46-годишният има 6 заявителски материала на РУП – Гулянци.

Установено е, че стрелецът е  използвал незаконно преработена въздушна пушка за стрелба с 5.6 мм (малокалибрени патрони), която е иззета при извършения оглед на местопроизшествието. Стрелецът е  задържан за 24 часа в РУП – Никопол. Работата по случая продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...