Начало / Общество / Пешеходни пътеки ще бъдат изградени на 38 спирки в Плевен

Пешеходни пътеки ще бъдат изградени на 38 спирки в Плевен

74539-zebraПешеходни пътеки ще бъдат изградени на 38 спирки в Плевен като част от проекта за интегриран градски транспорт, който общината изпълнява от 2012 г., съобщават от община Плевен. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Регионално развитие“.

Нови тротоари ще бъдат направени на 18 спирки, а на 20 ще бъдат монтирани електрически стълбове и те ще се добият с ново осветление.

Ще бъдат изместени две спирки – спирка „ТДД“ (посока жп гара) на ул. „Дойран” при кръстовището с ул.„Д-р Заменхов” и спирка „ОКС 2“ (посока център) на ул. „Българска авиация“ при кръгово с ул. „Георги Кочев“.

По отношение на облагородяване на спирките за масовия градски транспорт е планирано да бъдат поставени нови стойки със знак на 84 места, нови знаци със скоби ще има на 43 спирки, на 6 – стойките и знакът ще бъдат преместени, а нови стойки с табели „Разписание“ ще бъдат поставени на 41 спирки.

На 30 спирки ще бъдат изградени уширения за спиране на масовия градски транспорт, а на 14 места ще бъде подобрена геометрията на спирковия „джоб“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...