Акценти
Начало / Икономика / Петър Стоянов прекрати гладната си стачка

Петър Стоянов прекрати гладната си стачка

Петър Стоянов-Напоителни системи

Заварчикът от „Напоителни системи” – Плевен – Петър Стоянов, днес е прекратил гладната си стачка, научихме от Янчо Андонов, председател на КНСБ – Плевен. Стоянов отказа да се храни като протест, че вече трети месец в дружеството не са получавали заплати. 62-годишният мъж започна гладната си стачка на 10 март, а няколко дни по-късно беше последван и от 30-годишния си колега Цветан Нинов. От днес той също прекратява стачката.

От Андонов научихме още, че се отменя обявения за утре, 21 март, протест на работещите в „Напоителни системи” – Плевен. Работниците очакват, че ще има добро развитие на нещата и затова се отказаха от протеста си, обясни синдикалният лидер.

Ще припомним, че в началото на седмицата президентът на КНСБ – Пламен Димитров, заяви в Плевен, че ще настоява пред премиера Пламен Орешарски незабавно да бъде изплатена една заплата на работещите в дружеството в цялата страна, а до края на месеца да се преведат всички забавени плащания за трудови възнаграждения.

Ако това се случи, възможно е и обявения за края на месеца протест пред Министерския съвет в София също да не се състои, каза Янчо Андонов.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...