Начало / Общество / Петър, който извади кръста на Богоявление, ще дари наградата си

Петър, който извади кръста на Богоявление, ще дари наградата си

35-годишният Петър Петров, който тази година на Богоявление извади кръста от водите на река Вит край село Ясен, днес получи паричната награда, отпускана от Община Плевен. Връчи му я кметът Георг Спартански в началото на оперативното заседание на шефовете на общински отдели и в присъствието на журналисти.

Кметът поздрави Петър и пожела здраве на него и семейството му преди да му връчи сумата, която е 270 лв. след направените по закон удръжки.

От своя страна Петър благодари за наградата и обяви, че ще я дари на нуждаещ се мъж. „Не го познавам лично, но почти всеки ден се срещам с него, разговаряли сме. Смятам, че той има по-голяма нужда от тези пари, отколкото аз”, сподели младият мъж.

Той за първи път участва в ритуала на Богоявление и има късмета да извади кръста от студените води на Вит. За себе си, за близките си и за всички той пожела отново преди всичко здраве. Щастлив е, че е успял да достави огромна радост на 6-годишната си дъщеричка, която най-много е преживявала участието му в богоявленския ритуал.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...