Акценти
Начало / Образование / Педагогическият колеж в Плевен се включва в проявите по повод 50 години ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”

Педагогическият колеж в Плевен се включва в проявите по повод 50 години ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”

Атрактивна програма подготвя Педагогически колеж – Плевен, с която ще се включи в честванията по повод 50-годишния юбилей на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, към който колежът е структурно звено.

Проявите, заложени в програмата, ще представят Педагогическия колеж като център, осигуряващ образователно, културно, интелектуално и социално развитие на бъдещите педагози,  научихме от координатора на събитието доц. д-р Теодора Вълова.

Те ще започнат на 9 май със засаждане на 5 дървета в двора на Педагогическия колеж, след което ще бъде тържественото откриване на юбилейното честване. Предвидено е представяне на авторски книги на преподаватели в колежа – д-р Искра Петкова и д-р Владимир Илиев.

Експерименталното студио за куклен театър към колежа ще се включи с куклени миниатюри. Със сигурност, учителят от второто десетилетие на 21 век, освен да бъде експерт по предмета, би следвало да притежава и умения да изгражда от най-ранно детство любов към изкуството и в частност –към театралното, казват студентите от експерименталното студио. Те са убедени, че чрез подобни техники на импровизация занималнята и класната стая се превръщат в магическо пространство, където учителят взаимодейства с децата, провокира фантазията им и формира естетически  усет.

В програмата са предвидени и няколко паралелни сесии, в рамките на които ще има педагогическо кафене на тема „Ролята на студентите като лидери на промяната – развитие на гражданството в контекста на ученето през целия живот“, ще заработят две ателиета – „Приложни техники“ и „Енигма”. Целта им е да разкрият различната, любопитната и атрактивна страна на учителската професия.

През целия ден ще бъдат отворени постоянни изложби от детски рисунки, събрани и подредени от студенти и преподаватели. Чрез мултимедийни презентации ще се популяризират важни моменти от 50-годишната история на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Събитията, свързани с юбилейните чествания, ще завършат със спортен празник в парк „Кайлъка“ на 22 май.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...