Акценти
Начало / Общество / Панорамата стана място за обучение на младши сержанти от УАГ „Георги Бенковски”

Панорамата стана място за обучение на младши сержанти от УАГ „Георги Бенковски”

06УАБ Георги Бенковски

Професионалната подготовка на квалифицирани кадри за нуждите на ВВС е един от приоритетите в дейността на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. Тя се осъществява в „Център за подготовка и обучение”.

В разгара на своята подготовка са войниците от курса за придобиване на военна и длъжностна квалификация „Младши сержант – 1-ви модул”. Вече втори месец тече тяхното обучение, чиято основна цел е да придобият знания, умения и навици за изпълнение на функционалните си задължения като сержанти от ВВС.

Една от дисциплините, която обучаемите с удоволствие изучават, е „История на българските ВВС, на държавните и военни символи”. Огромен принос за този интерес има началникът на Центъра за подготовка и обучение подп. д-р Мануш Христов. От неговите лекции те получиха знания за историческото ни минало, славната 103 годишна история на българските военновъздушни сили, за първопроходците на летателното дело у нас, авиацинните школи и военновъздушното образование.

01УАБ Георги Бенковски

В навечерието на 3 март и 137-та годишнина от освобождението на България, урокът по история прекрачи пределите на учебната зала. Курсантите посетиха къща – музей „Цар Освободител Александър ІІ” в  Плевен. След беседата всички се снимаха за спомен пред батарея-паметник „Граф Милютин“, наречена така на руския военен министър.

04УАБ Георги Бенковски

Обиколката включваше и  посещение на Панорама „Плевенска епопея 1877 г. Подполковник Христов направи задълбочен исторически анализ на бойните действия, разиграли се на това място преди 137 години. Накрая урокът завърши с изкачването на един от редутите зад Панорамата. 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...