Акценти
Начало / Крими / Пак отложиха делото за подкуп срещу пътните полицаи

Пак отложиха делото за подкуп срещу пътните полицаи

съдПлевенският окръжен съд за пореден път отложи делото срещу шестима пътни полицаи, обвинени за вземане на подкуп. Този път причината за отлагането е неявяване на защитник на трима от подсъдимите, съобщават от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

Обвинението срещу шестимата катаджии е внесено от Софийска градска прокуратура. Те са обвинени  за вземане на подкуп от водачи на пътни превозни средства, за да не им бъдат съставени актове за допуснати нарушения. Подкупите са взети от обвиняемите, които са били разпределени в патрулни двойки съответно на 5 май 2011г., 1 август 2011г. и 13 септември 2011 г. Сумите, за които им е повдигнато обвинение, са от 50 и 100 лв., а в единия от случаите подкупът е от 100 леи.

Ход на делото беше даден на 14 януари тази година,  като преди това беше отлагано няколко пъти. На 9 юли 2014 г. това стана поради неявяване на единия от обвиняемите, който е бил нередовно призован. В края на септември не му бе даден ход, тъй като защитникът на един от подсъдимите е бил служебно ангажиран и отсъстваше. Освен това единият от подсъдимите бе болен.

Новата насрочена дата за делото е 11.06.2015 г. от 10 часа.

 

 

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...