Начало / Крими / Още един договор на Община Червен бряг е предаден на прокурор

Още един договор на Община Червен бряг е предаден на прокурор

Още един договор, сключен от Община Червен бряг, е бил даден на прокурор, информират от пресцентъра на администрацията. Договорът е за физическа охрана и е подписан между Община Червен бряг и фирма „Диди – ЕМ“ ЕООД, Койнаре през март т.г. От параметрите му става ясно, че по една от позициите в него двама охранители струват на Общината и на данъкоплатците на месец 2916. 72 лева без ДДС. Втората двойка за физическа охрана излиза на месец 1986.25 лева без ДДС.
„Сключеният договор е неизгоден за Община Червен бряг. Цените по него са неоснователно завишени и като се има предвид, че се разходват публични средства, има основателни съмнения за престъпление“, пише в сигнала си до районния прокурор кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов.
Наетите охранители са получавали доста над обичайната за бранша минимална работна заплата. Дори да се вземе предвид промяната й от 360 лева на 380 лева в рамките на т.г., и като се добавят разходите за осигуровки и оборудване, без да е ясно дали охранителите са имали униформа, разликите са фрапиращи.
При първата обособена позиция при минимална работна заплата 360 лева, при която е подписан договорът, завишението е 1100 лева. При втората обособена позиция в месеца на сключване на договора надплащането за услугата физическа охрана възлиза на 1 812 лева.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...