Акценти
Начало / Крими / Още двама отиват на съд за участие в телефонна измама

Още двама отиват на съд за участие в телефонна измама

Районна прокуратура – Плевен е внесла обвинителен акт срещу Дочо М.и Симон Г., които на 22.12.2016 г. в гр.Вършец, обл. Монтана, като помагачи, в съучастие с неизвестни извършители, въвели в заблуждение 78-годишна жена и така тя им паричната сума от 2000 лв. и златни накити на стойност 252 лв.

През есента на 2016 г. Дочо М. търсел работа и публикувал обява в интернет пространството. Получил обаждане от непознато лице, което му предложило работа, изразяваща се в посещение на посочени му адреси в различни населени места, от където да взима пликове или чанти, съдържащи пари, бижута или други ценности и да ги носи до други указани му места, за което щял да взима част от парите. Подсъдимият се досетил, че става дума за „телефонни измами“, но въпреки това се съгласил. Попитал дали може да включи в това и свой приятел.

На 22.12.2016 г.  пострадалата жена била въведена в заблуждение по телефон от непознат, който й се представил за полицай, че съдейства за залавянето и задържането на телефонни измамници. Жената изтеглил пари от банката и заедно със златните си накити ги опаковали и оставила на улицата пред дома си.

По същото време, след обаждане от непознатото лице, двамата обвиняеми потеглили към Вършец и от посоченото място взели оставената от измамената жена чанта. След което отпътували за гр.Русе, където оставили парите и бижутата, както си взели от парите по 200 лв.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...