Акценти
Начало / Крими / От 2 до 8 години лишаване от свобода предвижда законът за 17-годишния убиец

От 2 до 8 години лишаване от свобода предвижда законът за 17-годишния убиец

DSCN7497

Спречкване между две компании довело до фаталния инцидент, при който 17-годишният Мирослав уби с джобно ножче 19-годишния Мишел от жк „Дружба”. Компаниите се засекли на пътя до бл. 136-ти. Убитият подканил компанията на убиеца да се придвижва по-бързо, което отключило агресията в убиеца – той извадил джобно ножче и пробол 4 пъти жертвата си, информира на пресконференция прокурор Рени Кирилова, говорител на Окръжна прокуратура – Плевен.. Трите удара били в областта на ръцете, а четвъртият, фаталният – в сърдечната област.

Убиецът се прибрал в дома си след извършване на престъплението. Там го намират и органите на МВР. Той е задържан, доброволно е предал ножа, с който е извършил убийството. В последствие е дал обяснения по случая в качеството си на обвиняем – в присъствието на защитник. Прокуратурата повдига обвинение за умишлено убийство, извършено от непълнолетен, който е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Наказателният кодекс предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода, тъй като лицето е непълнолетно и наказанието се редуцира.

Разследването по случая продължава. Утре следобед Окръжна прокуратура – Плевен ще внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на 17-годишния младеж.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...