Начало / Общество / От партия „Атака“ облепиха спирки на градския транспорт в Плевен с агитационни материали

От партия „Атака“ облепиха спирки на градския транспорт в Плевен с агитационни материали

атака спирка

Активисти от политическа партия „Атака“ са облепили спирки на градски транспорт в Плевен с агитационни материали за предстоящите парламентарни избори на 5 октомври, видя репортер на ИнфоПлевен. От партията си позволиха да нарушат заповедта на кмета на Община Плевен, с която ясно се регламентират позволените места за това.

атака спирки

В Плевен са определени 35 афишни колонки за поставяне на нагледни агитационни материали по време на предизборната кампания. Забранено е поставянето на агитационни материали върху сгради и имоти – публична държавна или общинска собственост, както и такива, които застрашават здравето на гражданите, личното и общественото имущество, безопасността на движението и накърняващи добрите нрави, се казва в заповедта на кмета, която е достъпна за всички заинтересовани на официалната интернет страница на местната администрация.  Забранено е и използването на държавния и общински транспорт за предизборна агитация, както и унищожаването и заличаването на предизборни материали, поставени по установения ред, до края на изборния ден.

атака спирки

Партиите и коалициите пък се задължават да премахнат поставените от тях материали в седемдневен срок след изборния ден. Всички нарушители на заповедта носят отговорност съгласно разпоредбите на Изборния кодекс. Контрол за спазването на разпоредените правила осъществява Бранимир Мирчев, секретар на Община Плевен и звено „Общински инспекторат“.

атака спирки

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...