Начало / Политика / От БСП – Плевен готови да атакуват в АСП решението за увеличение на данък а за автомобили

От БСП – Плевен готови да атакуват в АСП решението за увеличение на данък а за автомобили

От БСП – Плевен са категорични, че при гласуването на увеличението на данъка за МПС в община Плевен е допуснато процедурно нарушение в разрез с Правилника за дейността на Общински съвет – Плевен. Това беше заявено днес на пресконференция, в която участваха председателят на общинската структура на БСП – Свилен Атанасов, и общинските съветници Бойко Тодоров и Емил Райков. Според представителите на БСП,  това процедурно нарушение е извършено в резултат на „съвместни задкулисни действия на политически формации в местния парламент”.

Затова общинският съветник от БСП Бойко Тодоров е подал на 6 февруари писмен сигнал до областния управител Мирослав Петров, чието становище по проблема  се очаква.

Очакваме от областния управител да прецени обективно обстановката и ако се наложи да бъде подложено на прегласуване предложението за увеличение на данъка за МПС в община Плевен. Ако това не се случи, готови сме да сезираме Административния съд, заявиха днес от БСП – Плевен.

Плевенските социалисти са категорични, че Бюджет 2019 на Община Плевен е консервативен и рестриктивен, основаващ се единствено на увеличение на данъчната тежест. Беше изтъкнато, че в съпоставими с Плевен общини, като Видин, Враца, Монтана, Велико Търново, са приети минималните ставки за данък МПС. Дори една малка община като Кнежа, също прие минималните ставки за данък МПС, отбеляза Свилен Атанасов. Този бюджет е в ущърб на плевенските граждани и не е в интерес на бъдещето на Плевен, подчерта Емил Райков, визирайки още увеличените базисни наемни цени за общински жилища.

Свилен Атанасов категорично отхвърли подозрения, че техните действия са продиктувани от предстоящите местни избори и заяви, че са резултат единствено от последователната им политика да не се увеличават местните данъци.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...