Акценти
Начало / Крими / Отоплителният сезон – причина за 29 пожара в област в Плевен

Отоплителният сезон – причина за 29 пожара в област в Плевен

пожарна-нови-коли

29 пожара по причини, характерни за отоплителния сезон, са възникнали през периода 1 октомври – 20 януари в област Плевен, като 28 от  тях са в жилищни сгради – къщи и апартаменти, информират от ОД на МВР. При 11 пожара има нанесени материални загуби – домакинско имущество, опушени стени и нарушени конструкции на сградите. Основно причини за пожарите са неизправни и непочистени комини – 12 и неправилно ползване на отоплителни уреди – 3.
Най-сложна е била обстановката на обслужваната от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Плевен, територия, където са ликвидирани 17 пожара и съответно по 5 и 4 броя пожари, на които са реагирали пожарникарите от РСПБЗН – Левски и Червен бряг.
За пореден път апелът към гражданите е да не оставят без наблюдение деца, както и включени електрически уреди; да се грижат електрическите и газови инсталации да са изправни; да не подсилват предпазителите на ел. мрежата; да не ползват повредени печки; да почистват комините на печките на твърдо гориво и др.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...