Акценти
Начало / Крими / Отново посегнаха на Ресурсния център в Плевен

Отново посегнаха на Ресурсния център в Плевен

Служители от Първо районно управление „Полиция“ Плевен разкриха поредна кражба от Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности. Униформените установили, че три момчета – на възраст 11, 15 и 16 години в съучастие и сговор за времето от 2 февруари до 4 февруари са извършили кражба на метални платна от оградата.

Двамата непълнолетни имат криминални прояви за кражби и грабеж, 16-годишният е вече осъждан. Извършителите са от Плевен и с тях работата ще продължи инспектор от Детската педагогическа стая, допълват от МВР. Откраднатите метални елементи са предадени и се съхраняват в полицията.

Това не е първо посегателство срещу Ресурсния център. През лятото на 2010 год. управата на центъра алармира, че е разрушена част от оградата. С помощта на тежки инструменти, вандали бяха успели да съборят 2-метрова бетонна колона, която държи входната врата за двора. Посегателството беше извършено отново с цел да бъдат откраднати металните елементи на оградата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...