Акценти
Начало / Крими / Отложиха дело срещу мъж от Козар Белене, обвинен за причинена смърт по непредпазливост на съседка

Отложиха дело срещу мъж от Козар Белене, обвинен за причинена смърт по непредпазливост на съседка

Окръжен съд – Плевен отложи делото срещу мъж, обвинен за причинена по непредпазливост смърт на негова съседка. В съдебно заседание, което се състоя вчера, е проведен разпит на явилите се свидетели, както и е изслушано заключението на вещото лице по назначената съдебно-медицинска експертиза. Делото е отложено за разпит на свидетели, както и за изслушване заключенията на вещите лица по назначените експертизи.

Припомняме, че Окръжна прокуратура-Плевен внесе обвинителен акт срещу 30-годишния мъж, извършил ремонтна дейност по електрическо табло в жилище, като поради недостатъчни знания допуснал грешка и по непредпазливост, в резултат на токово напрежение, причинил смъртта на една жена.

Обвинението срещу Тихомир Ц. е за това, че на 07.02.2015 г. в село Козар Белене, общ.Левски, в жилище на негови съседи, поради незнание на правно-регламентирана дейност – изграждане и реконструкция на електрически мрежи, която той нямал право да упражнява, извършил ремонтни дейности по електрическото табло и поради недостатъчни знания, извършил размяна на фазовия и нулевия проводник, което довело до промяна на местата за подаване на ток към бойлера.

С действията си по непредпазливост причинил смъртта на Цветелина Ц., която при влизане в банята попаднала под токово напрежение.

Делото е отложено за 25.02.2016 г. от 10.00 часа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...