Акценти
Начало / Общество / Отложиха делото срещу по-високия данък сгради с две седмици

Отложиха делото срещу по-високия данък сгради с две седмици

Петимата плевенчани, които заведоха дело срещу новите по-високи ставки на данък сгради, данък за автомобили и налогапри възмездни сделки с недвижими имоти в Плевен ще трябва да упълномощят нов адвокат, който да ги представлява. Това реши днес съдебният състав, който гледа делото в Административния съд в Плевен. Причината е, че представляващият ги адвокат – Георг Спартански, в качеството си на общински съветник е ответник по делото. Жалбоподателите трябва да изберат нов адвокат до 14 март, за когато е отложено делото.

Ще припомним, че петимата оспорват решението за изменение и допълнение на Наредбата за местните данъци в Плевен, което беше гласувано в Общинския съвет през декември миналата година.

Според жалбата на петимата “са допуснати съществени нарушения на процедурата” при приемането на нормативния акт, с който се въвеждат новите размери на трите данъка. Жалбоподателите настояват и за спиране на изпълнението на оспореното решение, за да не се стигне до евентуално надвнасяне на суми от граждани.
Ще припомним, че плевенският Общински съвет вдигна данък сгради от 1.5 на 1.9 промила, между 2 и 6 лева повече за година излиза данъкът за МПС, а налогът при покупко-продажба на имот беше завишен от 2.5 на 2.9 процента.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...