Акценти
Начало / Крими / Откриха мъртъв внук на жена от Пордим, превърнал къщата й в лаборатория за канабис

Откриха мъртъв внук на жена от Пордим, превърнал къщата й в лаборатория за канабис

полицияНа 14 октомври 2014 година в хода на мероприятия при провеждане на специализирана операция по линия „Наркотици“ в имота на 76-годишна в град Пордим, в дворно място в необитаем парцел са намерени засадени 31 стръка зелена тревиста маса наподобяваща канабис. Растенията са с общо тегло 124 килограма. На таванско помещение в сграда е открит сух канабис с общо тегло 5 килограма и 900 грама, съобщават от пресцентъра на полицията в Плевен.

Извършен е полеви наркотест на иззетото количество, което е реагирало положително на наркотично вещество – канабис.

Банята на къщата била пригодена за лаборатория за отглеждане на канабис. Полицаите открили там фолио, отдушници, терморегулатори, климатик и кварцови лампи.

Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието, при които са иззети количеството наркотични вещества и оборудването за тяхното отглеждане. От проведен разпит в качеството на свидетел на собственичката на имота е изяснено, че за канабиса са се грижили нейният внук – 32-годишен от Плевен и 24-годишен от Плевен. 24-годишният е установен и задържан със заповед за срок от 24 часа. Другият мъж е намерен мъртъв в семейно жилище в Плевен от майка му на 14 октомври. Жената незабавно е уведомила полицията. При огледа на трупа са установени порезни рани и самонарянявания, както и множество травматични увреждания. Тялото на 32-годишния е приведено за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...