Начало / Крими / Осъдиха частен съдебен изпълнител от Плевен за престъпление по служба и документно престъпление

Осъдиха частен съдебен изпълнител от Плевен за престъпление по служба и документно престъпление

По обвинение на Окръжна прокуратура-Плевен, осъдиха частен съдебен изпълнител от гр.Плевен за престъпление по служба и документно престъпление.

И.К. е признат за виновен в това, че през периода от 01.06.2016 – 27.06.2016г. в гр.Плевен, при условията на продължавано престъпление, в качеството му на длъжностно лице по смисъла на чл.93, т.1, б „б“ от НК, заемащо отговорно служебно положение – частен съдебен  изпълнител с район на действие Окръжен съд – Плевен не изпълнил служебните си задължения съгласно ГПК при извършване на действия по изпълнително дело, като определил по-ниска от законово допустимата цена за публична продан на недвижим имот, с цел да набави за взискателя по изпълнителното дело облага, от което е могло да настъпят немаловажни вредни последици – престъпление по чл.282, ал.2 вр. с ал.1 от НК и му е наложено наказание 3 години лишаване от свобода. Осъден е и затова, че на 16.06.2016г. в гр.Плевен, като частен съдебен  изпълнител   съзнателно  се   ползвал  от  преправен частен документ – заключение за справедлива пазарна оценка на  имот, дадено по друго изпълнително дело , като от него за самото съставяне  не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл.316 вр. с чл.309, ал.1 от НК и му е наложено наказание 10 месеца лишаване от свобода.

На същия е определено едно общо най-тежко наказание в размер на 3 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

Срещу същия частен съдебен изпълнител Окръжна прокуратура-Плевен е внесла обвинителен акт в съда и за друго престъпление.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-гр.София.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...