Акценти
Начало / Общество / Осигурени са средствата за ремонта на площада в Плевен

Осигурени са средствата за ремонта на площада в Плевен

площад ремонт проблем

Осигурени са средствата за ремонта на площада и централната пешеходна зона в Плевен, информира на пресконференция кметът на града проф. Димитър Стойков. Проектът се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”, като общата му стойност е близо 5 млн. лв., от които 4 млн. 666 хил. лв. е безвъзмездна финансова помощ, а 245 000 лв. е собственото участие на Община Плевен.

Средства ще има и за другите проекти, към които има отношение Министерството на околната среда и водите, увери Стойков. „Миналата седмица имах среща със зам.-министър в МОСВ, който ме увери, че през август ще бъдат осигурени 300 млн лева за проектите”, информира кметът.

Стойков е поискал от МОСВ и РИОСВ – Плевен, 5-те милиона лева, натрупани от ежемесечни отчисления по такса смет в екоинспекцията, да бъдат ползвани като временен заем за довършване на новото депо за битови отпадъци и реколтивация на старото. Писмото с молбата е изпратено и се чака отговор.

Дъждовете са активирали свлачищен процес до новото депо за отпадъци, но от еко министерството са обещали да осигурят средства за изграждане на подпорна стена, увери той.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...