Акценти
Начало / Спорт / Освободеният от Спартак Александър Дяковски поддържа форма в Испания

Освободеният от Спартак Александър Дяковски поддържа форма в Испания

БаскетболСлед като бе освободен от Спартак, плеймейкърът Александър Дяковски ще търси варианти за продължаване на кариерата си и в чужбина. В момента 185-сантиметровият гард поддържа форма със сборен отбор на испанския Жирона, пише BBALL.BG.
Дяковски ще играе като основен гард в предстоящ турнир в Дубай. Там Александър Дяковски и неговите колеги ще премерят сили с отбори от Филипини, Китай, Австралия, Малайзия, Тайланд, Ливан, Япония, Южна Корея.
31-годишният баскетболист се подготвя под зоркия поглед на бившия асистент на легендата Светислав Пешич Деян Каменяшевич, който в момента е спортен директор на Жирона.
Дяковски тренира с една от големите звезди на хърватския баскетбол Далибор Багарич. 216-сантиметровият център защитава цветовете на Чикаго в НБА в периода от 2000 до 2003 г., а в кариерата си играе и за хърватските Цибона и Цедевита, гръцкия Олимпиакос и испанския Маруси.
На испанска земя плевенчанинът се запознава и с настоящия помощник на Димитрис Итудис в ЦСКА Москва Дарил Мидълтън. Визитката на американеца с испански паспорт е впечатляваща, а в нея личат имената на испанските Барселона и Валенсия, руския Динамо Санкт Петербург и гръцкия Панатинайкос, с който вдига трофея в Евролигата през 2002 г. под ръководството на едно от големите светила в треньорската професия Желко Обрадович.
Източник:BBALL.BG

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...