Начало / Общество / Осветиха бойните знамена на плевенския гарнизон

Осветиха бойните знамена на плевенския гарнизон

Плевенски свещеници осветиха на тържествена церемония днес бойните знамена на военните формирования от  Плевенския гарнизон. Водосветът се състоя на площад „Възраждане” пред параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”.

По традиция на този ден,  Българската православна църква благославя Българската армия и нейните бойни знамена. В тържествения ритуал участваха роти от военните формирования в Плевен, ВВУБ „Георги Бенковски” Долна Митрополия, представители на дружество „Традиция” и на военно-патриотичните съюзи.

 

Началникът на Плевенския гарнизон полковник Николай Бешев поздрави представителните части от сухопътните войски и военновъздушните сили. В своето слово той припомни, че нито една армия в света не може да се похвали, че притежава  българско бойно знаме. Както и , че страната ни е губила битки, но нашата армия никога не е позволявала да бъде пленено бойно знаме.

Церемонията по освещаването на бойните знамена завърши с тържествен марш на представителните военни роти.

На ритуала присъстваха кметът на Община Плевен Георг Спартански, областният управител Ралица Добрева, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, представители на общинското и областно ръководство, общински съветници и граждани.

 

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...