Акценти
Начало / Политика / Организационно стабилизиране и подготовка за местните избори основна задача пред БСП

Организационно стабилизиране и подготовка за местните избори основна задача пред БСП

SAM_7400-БСП

Организационно стабилизиране на структурите е задача номер едно, която си поставя БСП, заяви днес на първата за годината пресконференция областният лидер на партията в Плевен Мирослав Михайлов. За това ще допринесе електронното членство – в момента се подменят старите членски карти, за да е ясно колко е членската маса на партията, уточни той. Процесът трябва да приключи до края на март.

В края на април – началото на май предстои редовно заседание на конгреса на БСП, продължи Михайлов. Форумът ще е важен за подготовката за местните избори. „Не трябва в последния момент да бъдем изненадани с кандидатури на кметове и съветници. Търсим хора с позиции в съответните общности“, отбеляза областният председател. Тези обсъждания са вече в ход  в партийните структури. Протича и процес на обновяване на структурите, особено на младежките, допълни Мирослав Михайлов.

За разлика от политическите си опоненти,  БСП не само ще участва в изборите за кметове във всички общини в област Плевен, но това ще е съпроводено със сериозна подготовка. Тя е започната, за да бъдат спечелени местните избори, допълни от своя страна народният представител Васил Антонов. Той уточни, че ще бъде предложено обновяване на листите за местните избори – ще има и млади членове, и доказани съветници. Ще се даде възможност на общинските партийни организации сами да подберат хората.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...