Начало / Общество / Оранжев код за снеговалеж в област Плевен

Оранжев код за снеговалеж в област Плевен

Оранжев код е в сила днес за 16 области в страната. Това са: Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, съобщават на сайта на НИМХ.

Предупреждението е за опасно време, с обилен снеговалеж, който може да доведе до смущения в наземния, релсовия и въздушния транспорт, както и на дейностите на открито.

Очаква се днес количествата на валежите, в по-голяма част от страната от сняг,  да бъдат между 40-60 л/кв.м.

За други 12 области на страната е обявен жълт код. Той е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Силистра, Добрич, Варна, Бургас. Във Варна и Бургас обилният дъжд ще е придружен от бурен вятър.

От НИМХ предупреждават, че ще се образуват преспи, тъй като в Добруджа, Лудогорието, както и по планинските проходи ще има виелици. Застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната температурите ще са с обратен денонощен ход, като сутрешните ще са максималните. Между минус 5 и 0 градуса ще са температурите към 14.00 часа в повечето райони.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...