Начало / Общество / Огромно сърце ще изпишат с тела днес на площада в Плевен

Огромно сърце ще изпишат с тела днес на площада в Плевен

Днес  Медицински университет – Плевен организира „Маршрути на здравето” и общоградски празник на площад „Възраждане”. Те са част от програмата за отбелязване на Нощта на учените, чието мото тази година е „Спортът – най-доброто срещу ежедневието на стреса”.

В 8.30 часа от Спортния комплекс на Медицинския университет ще тръгнат трите „Маршрути на здравето”. В т тях ще участват ученици от пет средни училища от Плевен и студенти Медицинския университет. Единият лъч ще се включи  турнир по волейбол и баскетбол на игрището на СУ „Иван Вазов”. Другият лъч ще остане в спортната зала на Медицинския университет, където ще има занимания по йога. Предвиден е и модул по ритмична гимнастика. Третият маршрут ще е във фитнес клуб „Атлетико” . Там ще се проведат диференцирани тренировки за момичета и момчета, предвидена е  и лекция за полезността от редовните физи(ески занимания.

В 10 часа трите лъча ще се срещнат на площад „Възраждане”, където ще започне общоградски празник. Ще има изпълнения на Северняшкия ансамбъл и на Клуб по  спортни танци „Дъга”, който е подготвил специална програма за случая.

В края на празника 60 участници ще се включат във флашмоб. Сдружение „BG Бъди активен” е предоставило хореографията и музиката за флашмоба. Накрая участниците ще изпишат с телата си огромно сърце на площада. Всички дейности ще бъдат заснети с дрон. Ще бъде създаден кратък документален филм, който ще се прожектира в Нощта на учените, която ще е на 29 септември.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...