Акценти
Начало / Крими / Ограбиха къщата на британец в Пелишат

Ограбиха къщата на британец в Пелишат

Крадец

Ограбиха къщата на британец в село Пелишат, информират от пресцентъра на полицията в Плевен. Крадецът е задържан непосредствено след престъплението. На 13 ноември около 10.50 часа в полицията в Пордим е постъпил сигнал от 69-годишен мъж, че в село Пелишат е разбита къщата на британски гражданин, живущ в селото. Незабавно служителите на реда са установили самоличността на потърпевшия собственик – 63-годишен, който в момента е във Великобритания. Крадецът е проникнал в къщата, като е разбил входната врата и прозорци.

В района на автобусната спирка в селото полицаи са засекли двама мъже със съмнително обемисти сакове – 24-годишен от Плевен и 16-годишен от село Пелишат. При проверка в чантите са открити част от откраднатите вещи – шевна машина „Тойота“, шлайф машина „Спарки“, английски мъжки парфюм, стерео уредба с две тонколони и СД марка „Айва“, три тенджери, два тигана, две душ батерии с разпръсквачи и кранове, четири кранчета за умивалник. Мъжете са направили пълни самопризнания.

В хода на  оперативните действия са намерени и други отнети вещи – два ъглошлайфа „Бош“, които са продадени в заложна къща в Плевен. Пълнолетният е задържан в 1 РУП – Плевен за срок от 24 часа. Уведомен е прокурор, образувано е бързо полицейско производство. Работата продължава  разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...