Акценти
Начало / Крими / Огнеборци гасят пожар в сухи треви в „Кайлъка”

Огнеборци гасят пожар в сухи треви в „Кайлъка”

Около 10 000 кв. м сухи треви са изгорели в  скалиста и трудно достъпна местност в парк „Кайлъка”. Пожарът е възникнал късно вчера в района над хотел „Спартак” и се е разпрострял в посока към алпийската кула, научихме от говорителя на полицията в Плевен Марияна Цветкова. В момента огънят е локализиран, а огнеборци продължават работа за пълното му потушаване. Работата им е изключително затруднена от тежкия скалист  терен. Това не позволява да се използва техника и огнеборците гасят запалените треви с тупалки. На мястото работят петима пожарникари. От полицията призовават гражданите да избягват района до пълното ликвидиране на опасността от възобновяване на огъня.

Първоначалният сигнал, получен за пожара, е за горящи треви и храсти. На място са изпратени двама огнеборци със специализирана малка кола. На място е установено, че няма възможност за обход на огъня, затова е изпратен екип от огнеборци с високопроходима кола лада „Нива”, които ръчно гасят горящите и тлеещи треви.

Причината за пожара не е изяснена.

Още 10 000 кв.м сухи треви около Плевен са горели през изминалото денонощие.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...