Акценти
Начало / Общество / Обясняват тактики за достъп до обществена информация

Обясняват тактики за достъп до обществена информация

SAM
Информационен ден „Достъп до информация” организира в Плевен екипът на едноименната програма, информират организаторите. Ще се състои работна среща, посветена на практически проблеми при търсенето на информация от публични институции. Участниците ще бъдат запознати с практически съвети към заявителите. В рамките на работната среща юристите от правния екип на Програма ”Достъп до информация” ще предоставят безплатна правна помощ по казуси, свързани с темата.
Работната среща със заявители по Закона за достъп до обществена информация ще се проведе на 17-ти октомври, от 10.00 ч. (четвъртък) в зала „Гена Димитрова” (в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“). Срещата ще бъде открита от Гергана Жулева, директор на Програмата. Александър Кашъмов, ръководител на правния екип на Програмата, ще говори на тема „Тактики и публични регистри“. Практически съвети при подготовка на заявление за достъп ще даде Фани Давидова, юрист от същия отдел, а от 11,40 до 12,40 часа ще се проведат консултации.
Срещите се организират в рамките на проект Програма „Достъп до информация” – Граждански център за подкрепа на прозрачността” , подкрепен с грант от Фондация „Америка за България“.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...