Акценти
Начало / Крими / Общо 35 години затвор за тримата извършители на опит за убийство в Буковлък

Общо 35 години затвор за тримата извършители на опит за убийство в Буковлък

Върховният касационен съд на Република България е потвърдил, произнесените от Окръжен съд – Плевен осъдителни присъди срещу Спартак Васков Петров, Васко Петров Митов и Спартак Петров Митев за извършен от тях опит за убийство на повече от едно лице със средство опасно за живота на мнозина, като Спартак Петров е извършил деянието като непълнолетен. Това съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на РБългария

Общо на тримата са присъдени 35 години лишаване от свобода, като Васко Митов и Спартак Митев ще излежат по 15 години при първоначален строг режим на изтърпяване, а Спартак Петров –  пет години при първоначален общ режим на изтърпяване.

Присъдата е постановена по внесен от Окръжна прокуратура – Плевен обвинителен акт срещу тримата извършители след възникнал сериозен конфликт между две ромски фамилии на територията на село Буковлък, обл. Плевен. Скандалът бил предизвикан от тримата осъдени, които предварително се снабдили с огнестрелно оръжие – 2   ловни пушки и 1 боен пистолет и нападнали дома на пострадалите от семейството на Мариян Цветанов. В разрастналият се конфликт и осъществената стрелба от страна на осъдените били ранени общо седем човека. За трима от тях причинените увреждания са застрашили живота им, като без навременна и висококвалифицирана медицинска помощ фаталният резултат е бил възможен и реален.

Присъдата е окончателна и приведена в изпълнение. Тримата осъдени са задържани и отведени в Затвора – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...