Акценти
Начало / Политика / Общинският съветник Красимир Петров Атанасов се вля в групата „За Плевен”

Общинският съветник Красимир Петров Атанасов се вля в групата „За Плевен”

DSCN7439

Общинският съветник Красимир Петров Атанасов се влива в групата общински съветници от „За Плевен“. Това обяви в началото на днешното редовно заседание на местния парламент председателят Дарин Ангелов. Председател на групата е Антон Георгиев, неин зам.-председател – Валентин Генов, и третият член до момента е Христомир Христов. Красимир Атанасов е четвъртият съветник. Преди това той е бил съветник от ПП „Атака”, а след това – независим.

Местните старейшини се натовариха допълнително днес, като добавиха нови точки към предварителния дневен ред от 53 точки. По предложение на Мартин Митев от ГЕРБ местният парламент реши да приеме отчетите на общинските търговски дружества за миналата година, определяне размера на дивидента, дължим на Община Плевен, и избор на експерт-счетоводители за заверка на годишния финансов отчет на дружествата за 2014 година. Точката стана първа, като само отчетите на фирмите отнеха 5 часа от работното време на съветниците. Предложението на Георг Спартански от група “БНД – Обединена десница” отчетите да бъдат разгледани обстойно на друга сесия беше отхвърлено, но беше прието виждането му всеки председател на дружество да отчете дейността за миналата година и да отговори на въпроси на съветниците, преди да бъде гласуван отчетът.

По предложение на зам.-кмета Трифон Иванов, временно изпълняващ длъжността кмет, отпадна точка 24 изработване на Общ устройствен план за територията на община Плевен, заради пропуски в заданието и връщането му за доработване.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...