Акценти
Начало / Общество / Общинските търговски дружества в Червен бряг се отчитат

Общинските търговски дружества в Червен бряг се отчитат

 Червен бряг

Редовното заседание на Общинския съвет в Червен бряг ще се проведе на 29 юли от 9.30 часа в Ритуалната зала на Общината. Първа точка от предварителния дневен ред е отчет на общинските търговски дружества за шестмесечието тази година. Съветниците ще чуят информация за дейността на Общинска служба „Земеделие”, а председателят на местния парламент ще отчете дейността му за периода от началото на година до края на юни.

Местните старейшини ще гласуват предложение за вътрешнокомпенсаторни промени и актуализация на плана на капиталовите разходи по бюджета на Червен бряг за 2014 г. Разходите за командировки ще отчетат кметът и председателят на Общинския съвет. Съветниците ще  гласуват предложение за отдаване под наем на общински недвижим имот с площ 100,00 кв.м, състоящ се от лекарски кабинет, манипулационна, женска и детска консултации, чакалня и санитарен възел в Здравната служба с. Реселец.

Ще бъдат обсъдени и предложения за продажба на поземлени имоти – частна общинска собственост, в землищата на селата селата Радомирци, Рупци, Телиш, Реселец, Ракита, Горник, Бресте.

Старейшините ще гласуват Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2014 година в Община Червен бряг, както и предложение за учредяване  на общинско социално предприятие по проекта „Въвеждане  на иновативен модел на общинско социално предприятие – стъпка към интеграция на уязвимите групи в община Червен бряг“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Сред точките от дневния ред е и предложение за реализация на втори филм от документалната поредица за Червен бряг.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...