Акценти
Начало / Политика / Общинската структура на ГЕРБ в Плевен предлага Цецка Цачева за водач на листата

Общинската структура на ГЕРБ в Плевен предлага Цецка Цачева за водач на листата

ГЕРБ

За предстоящите извънредни парламентарни  избори в област Плевен ГЕРБ ще излезе с пълна двойна листа, тоест с 18 кандидати за народни представители. Всички общински организации в региона вече са изпратили номинациите си в Изпълнителната комисия,  като номинираните са подредени по азбучен ред. Окончателното подреждане на листата за 15 МИР Плевен ще направи Изпълнителната комисия. Това съобщи днес Мартин Митев, който ще е председател на Общинския предизборен щаб на ГЕРБ в Плевен.

Очаква се до края на седмицата листите на ГЕРБ да са готови и да бъдат регистрирани в РИК.

Митев все пак разкри, че общинската структура в Плевен предлага Цецка Цачева отново да е водач на листата за Плевенски избирателен район. Сред номинираните са и другите двама досегашни депутати от 15 МИР – Владислав Николов и Пламен Тачев. Всяка от единадесетте общини в региона е излъчила по една номинация, с изключение на община Червен бряг, която е с две номинации, а община Плевен със 7, поясни Митев.

Той заяви, че в община Плевен  ГЕРБ е готова изцяло за предстоящите избори  на 5 октомври. Сформиран е вече и областния  предизборен щаб, чийто председател е Владислав Николов. В Областния и в общинския предизборен щаб са все опитни, изпитани кадри в изборите от 2007 година насам, изтъкна Митев.

Подсигурени и сформирани са всички секционни избирателни комисии от квотата на ГЕРБ, заяви той, като всички 556 членове на СИК и 160 застъпници са все „стари изборджии”. За разлика от представителите на някои други партии, които изобщо не знаят защо са там, коментира Митев.

Кампанията на ГЕРБ ще стартират по традиция с водосвет  в храма „Св. Николай” в Плевен. Това ще стане на 8 септември, от 11 часа.

И в тази кампания за нас ще бъде важно да стигнем до всеки един избирател и в общината няма да остане непосетено селище, заяви председателят на общинския предизборен щаб.  Уверени сме, че в област Плевен и в частност в община Плевен за пореден път ГЕРБ ще бъде първата политическа сила, заяви той.

 

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...