Акценти
Начало / Общество / Община Червен насърчава по проект неактивни младежи да започнат работа

Община Червен насърчава по проект неактивни младежи да започнат работа

Неактивните младежи в община Червен бряг, които са трайно безработни, ще подпомага нов проект. Той е насочен към младото население от 18 до 29-годишна възраст, което не е участвало в никаква форма на заетост през последните 4 месеца. Повече подробности за проекта предоставиха кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов и представител на СНЦ „Организация за научно практическо развитие на студентите” (ОНПРС), които са партньор на Общината при реализацията.

По проекта ще бъдат разкрити места за назначаването на 90 човека. Това са младежи, които не работят по трудови/служебни правоотношения, не са осъществявали стопанска дейност като търговци, не са тютюнопроизводители или земеделски производители, нямат сключени договори за управление и контрол на търговски дружества, нямат доходи от упражняване на занаят или свободна професия, както и извънтрудови доходи. Кандидатите не трябва да са участвали и в никакви форми на образование или обучение, както и всякакви видове професионални обучения и ключови компетентности, поне 4 месеца преди включването им в проекта. Младежите не трябва да са били регистрирани и през последните 12 месеца в „Бюро по труда”. Право на участие в програмата нямат и лица, които са били включени в операция „Младежка заетост”.

Проект „Активиране и осигуряване на заетост на младежи от Община Червен бряг“ е на стойност 363 720 лева и има за цел неактивните младежи да получат обучение и трудов стаж. Откритите позиции за работа по проекта са в три направления – градинарство, чистота и строителство. Продължителността на изпълнение на проекта е 12 месеца.

Инж. Данаил Вълов припомни, че това е вторият проект, насочен към безработните младежи, който Община Червен бряг реализира. 100 души на назначени по първата програма, а по изчисления на кмета, безработните младежи са около 450, което не е никак малко.

пресконференция Червен бряг

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...