Акценти
Начало / Общество / Община Плевен с награда за принос в проект за учене през целия живот

Община Плевен с награда за принос в проект за учене през целия живот

Община Плевен беше отличена за принос в реализирането на проекта „Морска Академия 2020” за българо-унгарско сътрудничество в сферата на образованието и културата, съобщиха днес от общинската администрация. Плакетът e връчен на кмета проф. д-р Димитър Стойков от Людмила Гатева – директор на ОДЗ „Снежанка“.

Проектът „Морска Академия 2020” за българо-унгарско сътрудничество чрез активни културни и образователни дейности се реализира от Асоциацията на Дунавските общини „Дунав” с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката и на Посолството на Унгария в България.

В началото на месец юни се проведе българо-унгарска научна конференция на тема: „Учене през целия живот – реалност и предизвикателства“, която е част от проекта.  В конференцията са участвали над 500 учители, директори, експерти, специалисти по образование в общини и райони, преподаватели във висши училища от Дунавските общини.

Целта на форума, който се провежда за трета поредна година, е обмяна на опит и добри практики в сферата на образованието, стимулиране на сътрудничеството, културния и образователен обмен между България и Унгария, казаха още от пресцентъра на Община Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...