Акценти
Начало / Общество / Общината пак ще дарява гориво на полицията и пожарната

Общината пак ще дарява гориво на полицията и пожарната

полиция

Община Плевен да отпусне безвъзмездно 3 500 литра гориво на полицията и пожарната  е предложението, което ще внесе кметът проф. Димитър Стойков на предстоящото на 28 май заседание на Общински съвет – Плевен. Предложението е въз основа на искане от страна на директорите на двете ведомства и е продължение на дарителската практика на Община Плевен за осигуряване на гориво за служебните автомобили на тези структури.

Дареното гориво ще бъде използвано за обезпечаване работата на полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения и за опазване обществения ред на територията на община Плевен, както и за осигуряване на пожарна безопасност през предстоящата жътвена кампания, е записано в мотивите на вностеля на предложението.

Кметът предлага  за нуждите на полицейската дирекция в Плевен да бъде дарен бензин А95Н в натура или неговата равностойност в автогаз и евродизел – за Първо и Второ РУП по 1000 литра, за управлението в Пордим – 500 л, и  1000 л  за пожарната в Плевен.

Ако предложението бъде прието, ръководителите на тези структури ще трябва да отчетат пред Общинския съвет начина за оползотворяване на горивото, резултатите и ефективността от дарението. Като има категорично условие дареното гориво да бъде използвано само и единствено за нуждите на служебните автомобили на ОДМВР-Плевен и РДПБЗН-Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...