Акценти
Начало / Общество / Обществено интересно ли ще е редовното заседание на старейшините

Обществено интересно ли ще е редовното заседание на старейшините

Утре Общинският съвет на Плевен се събира на своя редовна сесия, след като на 15 февруари работиха извънредно, за даприемат новия бюджет на Общината.

В дневния ред за утрешното заседание са включени 26 точки, последна от които е питания на граждани по въпроси, представляващи обществен интерес. Ще се окажат ли обществено интересни и отговорите на въпросите, които кметът доц. Димитър Стойков се закани да зададе на бившите управници, а именно: „Как е гласуван заемът на „Инжстрой“ и защо при него не се говори за нисък лихвен процент?” и  „Защо са похарчени стотици хиляди лева за разработване на проекти за депо за отпадъци, а в резултат проект няма?“.

На сесията се очаква да има продължение въпросът със смяната на банката, обслужваща общинските сметки. Ще припомним, че съветникът от БНД Георг Спартански в края на миналото заседание обвини сегашната администрация, че без решение на Общинския съвет е сменила обслужващата банка. Чрез медиите кметът отговори, че такова решение не е нужно да бъде искано и показа документ, според който бившият кмет Найден Зеленогорски, без санкцията на съветниците, също е направил стъпки да смени обслужващата Общината банка.

И в двата случая обвиненията са, че съответната банка ще поеме контрола върху финансите на Общината.

Пред журналисти кметът доц. Стойков заяви, че интересите на Общината са запазени, тъй като в сключения от него договор  с банковата институция „няма намек за разпореждане с финансите на Общината“.

На сесията ще очакваме отговора и на другата страна.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...