Акценти
Начало / Общество / Областният управител на Плевен върна за преразглеждане решение на Общинския съвет в Червен бряг

Областният управител на Плевен върна за преразглеждане решение на Общинския съвет в Червен бряг

Община Червен бряг

Областният управител на Плевен Илиян Йончев върна за преразглеждане решение на Общинския съвет в Червен бряг. Заседанието ще се състои на 21 май, сряда, от 9.30 часа в Ритуалната зала на Община Червен бряг с единствена точка в предварителния дневен ред. Тя касае приемането на пазарните оценки за продажба на 4 поземлени имота – частна общинска собственост. Процедурата предвижда да се проведе публичен търг с тайно наддаване чрез предварително представяне предложенията на участниците, както и да се утвърди комисия за подготовката и провеждането на процедурата в 7-членен състав. Местният парламент е възложил на кмета на Общината цялостната организация по провеждане на процедурата.

Двете комисии при Общинския съвет, които са разгледали предложението, по време на предишната сесия са предложили да се внесе изменение в предложението на кмета – да се приемат пазарните оценки от лицензирания оценител за сведение и продажбата на имотите да се извърши с начална тръжна цена от 1 000, съответно 800 лева на декар.

Общинският съвет е трябвало да изслуша предложението на водещата комисия, а това не е направено, отбелязва в мотивите си за връщане на решението областният управител на Плевен. Предложените от комисията изменения не са подложени на гласуване, а това е нарушение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, добавя още Йончев в заповедта си за преразглеждане на решението.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...