Акценти
Начало / Икономика / Областният управител е направил искане до държавата за средства за нов мост край Чомаковци

Областният управител е направил искане до държавата за средства за нов мост край Чомаковци

Областен съвет

Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева е отправила искане до министрите на транспорта и на регионалното развитие, за осигуряване на целеви средства за проектиране на ново съоръжение над река Искър, преди с.Чомаковци, тъй като сегашното мостово съоръжение е затворено заради належащи ремонти. За целта е организирана и среща на областния управител в Агенция „Пътна инфраструктура” –София. Това е станало ясно на провелото се днес заседание на Комисията по транспорт в Областна администрация Плевен, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

По времена заседанието е разгледано искането на Община Червен бряг за уточняване на обходни маршрути, след затварянето моста от 6 януари тази година.

пропукан мост Чомаковци

Мостът беше затворен заради възникнала авария на съоръжението. Съгласно заповед на директора на Областно пътно управление, инж.Ивайло Денчев, е утвърден обходен маршрут за автомобилното движение: Луковит-Долни Дъбник-Искър Кнежа. Освен знаците преди и след мостовото съоръжение, ще бъдат поставени и незаобиколими препятствия преди и след него.

На заседанието е станало ясно още, че Община Червен бряг трябва да промени общинската транспортна схема, като движението се проведе по маршрута: Чомаковци-Лепица-Сухаче-Горник-Червен бряг.

Необходимо е новите маршрутни разписания да бъдат одобрени от Областната комисия по транспорт.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...