Акценти
Начало / Крими / Няма загинали при пожари през декември

Няма загинали при пожари през декември

Двойно по-малко са произшествията, ликвидирани от плевенските пожарникари през декември 2012 год. в сравнение със същия месец на 2011-та. Служителите от районните служби за Пожарна безопасност и защита на населението и група “Спасителна дейност” към Областното управление са се отзовали през последния месец на миналата година при 61 произшествия.

От тях 28 са пожарите с материални загуби, други 15 са завършили без нанесени материални щети (при 69 подобни инциденти за същия период на 2011 год.). Екипите са участвали в 15 аварийно-спасителни дейности, помощни операции и дежурства, подадени са и 3 лъжливи повиквания.

При пожарите през месец декември 2012 год. има един пострадал и няма загинали хора. От анализа на възникналите произшествия, специалистите отчитат намаляване на общия брой произшествия в сравнение със същия период на 2011 год. Най-голям брой пожари с материални загуби са възникнали в отраслите жилищно стопанство и транспорт, традиционно за сезона най-често пожарите са причинени от неправилно ползване на отоплителни уреди или късо съединение.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...