Акценти
Начало / Икономика / Няма глоба за непредставени документи за изготвянето на кадастрална карта на Кнежа

Няма глоба за непредставени документи за изготвянето на кадастрална карта на Кнежа

Започна изработката на нова кадастрална карта на град Кнежа. До 17 март 2017 г. гражданите могат да представят актове за собственост на имотите си. Глоби за непредставени документи няма, заявиха от общинската администрация в Кнежа, опровергавайки появила се грешна информация.

С цел създаването на вярна и точна кадастрална карта на град Кнежа е необходимо изпълнителите да разполагат с точна информация за собствеността на гражданите. Кметът на Кнежа Илийчо Лачовски се обръща с призив към всички собственици на недвижими имоти да предоставят нужните данни. Документите, които се предоставят, трябва да удостоверяват собствеността върху даден имот. Такива са нотариален акт, договори, постановления за възлагане, съдебни решения и др.

Кметът апелира също  собствениците на недвижими имоти да не възпрепятстват работата на екипите при извършване на геодезическите измервания. При допускане на екипите до имотите следва да се изиска да удостоверят самоличността си с бадж – идентификационна карта. Такси за извършване на замерванията не се събират. Изработването на кадастралната карта и кадастралните регистри се финансира от Държавата в лицето на Агенция по геодезия, картография и кадастър.

Повече информация може да се получи на телефон: 02 816 76 76 – офис на фирма „Гео 2000” ООД.

Документи за собственост могат да се изпращат и на електронна поща: [email protected]. Когато фирмата изпълнител обработи документите, изпратени по електронна поща, ще получите обратен e-mail, потвърждаващ получаването на съответните документи.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...